+1!

Waar? https://plus.google.com/
Wat kan ik er doen? Gebruik maken van het nieuwe en hippe sociale medium van Google
Vertel! Google maakt bijna alles groot, dus is het te verwachten dat het nieuwe social media platform ook een enorme hit gaat worden. Dan zou het wel een beetje jammer zijn als jij als innovator of early adopter nog geen Google+ account hebt. Je kan zelf nog geen account aanmaken. Pas als je een invite van iemand met een account hebt gekregen, kan jij het medium gaan gebruiken. Maar zo’n invite is natuurlijk altijd wel ergens op te duikelen. Zo niet, dan zal je even moeten wachten tot het open is voor iedereen.

Google+ is nog steeds in de maak, dat houdt in dat het account dat je nu hebt nog lang niet alle functies heeft die het zal krijgen. Hieronder volgt even een korte Google+ ‘whut the f*ck is that’-woordenlijst.
Circles: de kringen waarin je mensen toevoegt. Zo zijn er bijvoorbeeld de kringen ‘friends’, ‘acquaintances’ en ‘family’. Je kan ook eigen circles toevoegen.
Hangout: cammen met mensen in je circles
Sparks: interesses die jij zelf toe kan voegen. Heb je een interesse toegevoegd, dan krijg je als je erop klikt altijd het laatste nieuws binnen op dat gebied.
Stream: de updates van anderen die binnenkomen. De stream kan je zelf controleren, als je geen updates van een bepaalde circle wilt, dan kan je deze filteren uit je stream.
+1’s: je kan de dingen die je interessant vindt op het web +1en. Deze komen in een lijst op je Google+ account te staan. Je zal de komende tijd steeds vaker op websites de button +1 vinden (spoedig ook op Student 2.0!)
Verder heeft Google+ nog de welbekende suggestions (bekenden die je toe kan voegen), de chat en de mogelijkheid om foto’s en albums toe te voegen.

Zoals je ziet heeft Google+ dus een beetje van Twitter, een beetje van Facebook en een beetje van zichzelf. Er is ook al een app beschikbaar voor het nieuwe sociale medium. We houden jullie up-to-date wat betreft de nieuwe features van Google+!

[UPDATE] Beperkte privacy met Google+

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.