Afspraak maken zonder gepuzzel

Waar?

http://youcanbook.me/

Wat kan ik er doen?

Jij niks, anderen kunnen online een afspraak met jou maken

Vertel!

Je kent vast wel de reclames van CarGlass. En nee, ik wil nu niet allerlei irritaties oproepen en jullie chagrijnig maken, ik noem dit omdat ik één aspect van wat ze in hun commercial zeggen altijd fascinerend vind: je kunt zelf online een afspraak maken op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Wauw! Dat is nog eens een goede service. Bij zulke berichten baal ik altijd dat ik zelf geen kapotte autoruit heb (helaas heb ik überhaupt geen auto). Maar dat niet alleen: het zou ook heel handig zijn om zelf zoiets te kunnen maken. Voor als je interviews wilt afnemen met proefpersonen voor je onderzoek. Of voor als je een halfjaar naar het buitenland gaat en je voor die tijd al je vrienden nog een keer wilt zien.

Nou, stuur je sollicitatiebrief voor die buitenlandstage maar! Je vrienden kunnen namelijk met YouCanBook.me een afspraak met jou maken, op de tijden die jij vrij bent. Per datum en tijdstip kan iemand zichzelf ‘inroosteren’, jij bepaalt vooraf hoe lang de afspraak duurt. De persoon die jou wil boeken vult zijn/haar mailadres in en alles wat je verder van hem/haar wilt weten. Dit kan je namelijk allemaal instellen. Ook kan je je YouCanBook.me persoonlijker maken met een logo, introductietekst en leuke kleurtjes. Allemaal gratisch.

Hoe de website jouw agenda kent? Nou, dat doet ‘ie met behulp van Google Calendar. Met je Google-account kan je een Calendar aanmaken, die vervolgens wordt gekoppeld aan je YouCanBook.me-account. Meerdere meetings in het vooruitzicht? Je kunt gelukkig onbeperkt online kalenders aanmaken.

Student 2.0 zou Student 2.0 niet zijn, als de service niet even is getest. Social Media-goeroe Dinesh maakte een account aan, waarna enkelen van ons een afspraak met hem hebben gemaakt. YouCanBook.me is erg gebruiksvriendelijk, zowel aan de makers- als aan de inroosterkant. Dinesh heeft er slechts tien minuten over gedaan om zijn kalender online te zetten, inclusief logo, eigen introductietekst en belangrijke vragen. Wij invullers kregen na een simpele login het scherm met zijn kalender, we klikten de gewenste tijd aan en kregen direct de bevestigingsmail (met annuleringsknop).

Mooi, kan ik de reclames van CarGlass weer gewoon ontzettend irritant vinden.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.