Bankhangen, maar dan anders!

Waar?couchsurfing

www.couchsurfing.org

Wat kan ik er doen?

Gratis overnachten én je vakantiebestemming door de ogen van de lokale bevolking beleven

Vertel!

Ben jij een echte reiziger, avonturier, heb je niet veel comfort nodig en maakt het jou niet zoveel uit waar je je ergens bevindt? Dan is CouchSurfing echt iets voor jou! Hier kun je je een account aanmaken en zelf een slaapplek (gratis) aanbieden voor reizigers. Uiteraard kun jij ook bij andere couchsurfers een slaapplek regelen. Letterlijk betekent Couchsurfing het zoeken naar een bank om op te slapen, maar in werkelijkheid bieden mensen vaak een comfortabele slaapplaats aan.

De site gaat dus wel uit van het principe ‘voor wat hoort wat’, maar eigenlijk gaat het nog niet eens zozeer om de overnachting. CouchSurfing is vooral een manier om andere mensen/reizigers te ontmoeten en andere culturen te ontdekken. Al deze ontmoetingen en ontdekkingen zijn leuke, spannende en inspirerende ervaringen waar je veel van kunt leren.

Door CouchSurfing wordt reizen meer toegankelijk omdat je gratis een slaapplaats kunt regelen. CouchSurfing wordt dan ook gerund voor en door vrijwilligers. Op de site vind je handige tips over hoe je een slaapplek vindt, hoe je een slaapplek aanbiedt, en hoe je het beste alleen kunt couchsurfen. Couchsurfing probeert ook de veiligheid te waarborgen. Zo kunnen leden referenties schrijven voor elkaar en zijn er nog veel meer icoontjes die aangeven dat iemand/een slaapplaats te vertrouwen is.

Ben jij een echte avonturier en verzot op reizen, andere culturen en mensen ontmoeten? Ga dan couchsurfen! Het is namelijk echt een super tof initiatief.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.