Datum prikken vs. afspreken

Waar? http://www.datumprikker.nl of http://www.afspreken.nl
Wat kan ik er doen? Online je afspraken plannen
Vertel! Iedereen is druk. Tentamen, bijbaantje, pianoles, rugbytraining: druk, druk, druk. Maar toch moet die vergadering, dat verkleedfeest of die surpriseparty gepland worden. Het liefst met zoveel mogelijk aanwezigen natuurlijk. Rondbellen is duur (alhoewel…) en rondmailen achterhaald. Het kan tegenwoordig een stuk handiger. Op zowel datumprikker.nl als afspreken.nl kun je snel en gemakkelijk een afspraak plannen door een aantal mogelijke data en tijdstippen in te voeren en de e-mailadressen van de genodigden in te voeren. Zij ontvangen dan een mailtje met een link, zodat iedereen kan aangeven wanneer ie wel en niet kan. De datumplanner geeft zelf aan op welk tijdstip de meeste mensen aanwezig kunnen zijn en je datum is geprikt!

De verschillen tussen datumprikker.nl en afspreken.nl zijn interessant. Zo kun je bij datumprikker een adresboek aanmaken dat opgeslagen blijft op je account. Je kunt contactpersonen invoeren, groepen aanmaken of adressen importeren via een (txt, cvs, xls of xlsx) bestand. Bij afspreken.nl kun je dit allemaal niet, maar daar kun je dan weer e-mailadressen importeren via Windows Live Hotmail of Gmail. Ook handig.

Qua uiterlijk vertoon wint afspreken.nl: je kunt één van de 43 toepasselijke achtergronden kiezen of een eigen foto uploaden om je planner te pimpen. Leuker nog: met behulp van Google Maps heb je zo een kaartje gemaakt van de locatie van je evenement. Zo fancy krijg je het niet bij datumprikker. Daar kunnen de meer zakelijke planners hun hart ophalen. Je kunt je via datumprikker.nl gemaakte afspraken namelijk met één klik met de muis importeren naar je agenda in Microsoft Office 2007, Google Calendar of Apple iCal. Voor bedrijven is er het plusaccount, waarbij er voor €24,99 per jaar een datumprikker zonder advertenties en met bedrijfslogo tot je beschikking staat.

Het is lastig… afspreken.nl steunt af en toe een goed doel (duurzaam!), datumprikker heeft meer opties wat betreft e-mailinstellingen en zichtbaarheid voor de organisator. Ze mailen je ook sneller tijdens de wachtwoordregistratie (10 seconden tegenover 6 minuten).
Dus, wat zal het worden: maatschappelijk verantwoord met een leuke achtergrond of converteerbaar gebruiksgemak?

Voor de praktisch ingestelde mens, een overzichtelijk tabelletje per site:

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.