Diehard duurzaam én hip

Waar?

www.oneworld.nl

Wat kan ik er doen?

Informatie lezen over duurzame onderwerpen en duurzaam werk/stage zoeken

Vertel!

Op deze website vind je àlle informatie over duurzaamheid. De website is echter niet alleen bedoeld om informatie te geven, maar probeert je ook een mening te laten vormen over duurzame onderwerpen. Deze onderwerpen hebben lang niet zo’n ‘geitenwollensokken-gehalte’ als je misschien zou denken. Zo is er bijvoorbeeld het Dossier Digitale Kansen, waar je nieuwsartikelen vindt over de taliban op twitter, de populariteit van cyberdaten in India of een app waarmee je kunt testen hoeveel voedsel je nu eigenlijk per jaar weggooit. Op deze manier probeert OneWorld het begrip duurzaamheid begrijpelijker en hedendaags te maken voor iedereen.

Naast al dit nieuws, video’s en blogs vind je bij OneWorld ook trainingen/opleidingen zoals de Rank a Brand Academie, waar je meer leert over een duurzame lifestyle en mag helpen bij het opzetten van een campagne. Tot slot heeft OneWorld ook een vacaturebank. Hier kun je zoeken naar duurzaam betaald werk, vrijwilligerswerk of een stage. Hier vind je bijvoorbeeld betaald werk bij Oxfam Novib en Artsen Zonder Grenzen of een stage bij Amnesty International.

Zoals gezegd, de website heeft nogal een hoog ‘duurzaamheids-gehalte’, maar is zeker interessant wanneer je informatie nodig hebt voor een onderzoek over duurzaamheid of op zoek bent naar een leuke en tegelijkertijd duurzame stage/baan. En sowieso voor alle diehard studenten die dol zijn op duurzaamheid.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.