Doe mij maar een onsje minder!

Waar?

www.ikbenflexitarier.nl

Wat?

Een site vol praktische tips voor het flexitarierschap

Vertel!

Een aantal zorgwekkende feiten:

-Met de jaarlijkse hoeveelheid mest van al het vee in Nederland kan een laag mest van 2,5 meter dik in alle tuinen van Nederland worden gestort.

– We eten in Nederland 70% meer dierlijk vet dan gezond is, en ruim 50% meer eiwitten dan nodig. Er is een wetenschappelijk verband aangetoond tussen overgewicht en veel vlees eten.

– Onderzoek heeft uitgewezen dat de consumptie van veel rood vlees een significant hogere kans geeft op kanker in de darmen, slokdarm, alvleesklier, lever, longen, keel en prostaat. De consumptie van veel bewerkt vlees leidt tot een verhoogd risico op kanker in de darm, longen, prostaat en blaas. Vegetariërs hebben 40% minder kans op kanker dan mensen die vlees eten.

Kortom, veel vlees eten (en dat doen wij Nederlanders, gemiddeld zo’n 84,6 kilo per persoon, per jaar) leidt tot problemen voor milieu, dieren en voor je eigen lichaam. Waarschijnlijk komt dit nieuws allemaal niet als donderslag bij heldere hemel, hoewel 2,5 meter kak in je achtertuin toch wel heel veel is. Het goede nieuws volgens deze site is dat we niet massaal aan de tofu-blokjes hoeven te knabbelen en toch op zijn tijd zonder schuldgevoel een biefstukje mogen.

Ikbenflexitarier.nl meent dat als heel Nederland 2x per week vleesvervangende producten zou eten, dat als snel een C02 uitstoot ter grootte van 570.000 personenauto’s zou schelen. De site geeft gouden tips voor een verantwoorde vleesconsumptie:

– Eet bij voorkeur plantaardige vleesvervangers
– Eet als alternatief producten die deels dierlijk zijn
– Ei en vis zijn duurzamer dan vlees
– En als je vlees eet, eet dan duurzaam vlees

De site biedt ruimte om recepten te delen, of vleesvervangende producten te beoordelen, want de smaakpapillen willen ook wat. En naast het bijdragen aan een beter milieu, is het flexitarierschap ook nog eens ontzettend hip, met ambassadors als Gwyneth Paltrow en Kim Feenstra.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.