Duurzame hype

Waar?

http://www.treemagotchi.nl

Wat kan ik er doen?

Online deelnemen aan duurzame acties.

Vertel!

Wie ver terugkijkt in zijn of haar verleden, herinnert hem zich vast nog wel: De Tamagotchi. De kreet “even wachten, mijn Tamagotchi moet nu even eten” was alom bekend in de wandelgangen van het primair onderwijs. Menig kind bezat dit piepende ei dat zo af en toe eten en aandacht nodig had. “Juf, mijn Tamagotchi in mijn jaszak op de gang laten? Maar dan gaat ‘ie dood!” Voor alle liefhebbers van dit jeugdsentiment, of voor mensen die gewoon op een gemakkelijke en leuke manier een steentje bij willen dragen aan een betere wereld, is er Treemagotchi bedacht.

Het uitgangspunt van Treemagotchi is om de wereld te verbeteren door met een grote groep mensen mee te doen aan duurzame initiatieven. Op de website krijg je na het aanmaken van een account geen ei om te verzorgen, zoals bij de Tamagotchi, maar een gepersonaliseerde boom en een bijbehorende kabouter. Om je boom online te laten groeien kun je deelnemen aan de duurzame acties die op de website van Treemagotchi staan. De acties hebben twee of drie delen: Een opwarmer, een hoofdactie en eventueel een bikkelactie. Voor alle onderdelen krijg je “beukenootjes” waardoor je boom gaat groeien en waarmee je jouw boom en jouw kabouter kan pimpen. Voor de mensen die nu bang zijn dat ze om hun boom in leven te houden de deur uit moeten om flink aan de slag te gaan: niet gevreesd. Deze website bestaat puur uit online acties; Je kan dus deelnemen vanachter je laptop. Wie had geweten dat het zo makkelijk is om bij te dragen aan een stukje betere wereld?!

Als klap op de vuurpijl kan je jouw boom planten op Facebook of op hyves. Zo kun je anderen laten zien wat je al aan acties hebt gedaan en kun je anderen enthousiast maken voor Treemagotchi als je dat wil. Mocht je vervolgens nog steeds in een “groene” bui zijn, dan word je op je wenken bediend door het blog met eco-nieuws van Treemagotchi.

Kruip dus eens achter je pc en plant een boom!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.