Fout in je paper? Ouch, that hurts.

Waar? www.paperrater.com
Wat kan ik er doen? Je Engelstalige paper laten controleren op grammaticafouten en het plegen van plagiaat
Vertel! Nederlandse studenten die moeite hebben met de Engelse grammatica kunnen opgelucht ademhalen: je kunt je tekst laten controleren op grammatica- en spelfouten met behulp van PaperRater. Delinguistics professionals and graduate students die de website ontwikkeld hebben, willen naast de controle van de tekst ook studenten helpen met het formuleren van betere (academische) zinnen en voorkomen dat je plagiaat pleegt. Verder wordt de titel gecheckt en kun je je vocabulaire uitbreiden dankzij voorbeeldzinnen waarin lastige woorden worden gebruikt; “to help students learn proper usage of more sophisticated words”, aldus de website. Hoeveel dit kost? Nou, helemaal niks.

Wanneer je de FAQs bekijkt op de website, lijken er leuke, jonge mensen achter PaperRater te zitten, die niet bang zijn voor commentaar en verbeterpunten. Op de vraag waarom een suggestie van het programma Grendel slechter is dan de zelfgeproduceerde zin, antwoordt de groep gortdroog: “Ouch, that hurts.” Natuurlijk is het mogelijk dat niet alle fouten uit je tekst gefilterd worden, maar als we de website mogen geloven, ligt het percentage verbeteringen een stuk hoger dan bij de concurrent. Feit blijft dat je zelf te allen tijde je tekst goed doorleest voordat je ‘m inlevert.

Veel succes met het schrijven van je paper, maar dat zal nu toch wel moeten lukken. Krijg je een foutmelding wanneer je je tekst instuurt op PaperRater? Dan moet je nog even aan de slag, want dan is je tekst blijkbaar op een te laag niveau geschreven: “[...] this tool is designed for high school, college, and above. Middle school writing (or younger) may be returned with an error message.” … Ouch, that hurts.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.