It’s raining… Thoughts

Waar?

http://wridea.com/

Wat kan ik er doen?

Je ideeën ordenen en (gezamenlijk) brainstormen

Vertel!

Zomaar een voorbeeld: je krijgt de opdracht om een betoog te schrijven over de politieke carrière van de (oud?-)Libische leider Kadhaffi/Kaddafi/Kadhafi. Creatief dat je bent, poppen gelijk wat termen in je gedachten, waarvan jij denkt dat ze in het betoog moeten staan. Maar hoe en in welke volgorde? Of iets algemener: ben je een fantastische creatieveling, maar heb je intussen zo veel ideeën dat je door de bomen het bos niet meer ziet?

Door een account aan te maken bij Wridea (gratis en duurt zo’n 2 seconden), kan je al die termen opslaan als idee. De ideeën kan je vervolgens in een zelf te maken categorie stoppen, zodat je overzichtelijk bezig kunt zijn met meerdere opdrachten. Het typen van de ideeën en het feit dat ze onder elkaar staan, kan al helpen met je eigen ordening voor het betoog. Toch wat extra hulp nodig? Laat de termen over je scherm ‘regenen’ (bij Tools). Op die manier zie je ze steeds in een andere volgorde voorbijkomen tot je het gewenste aha-moment hebt gevonden.

Je hoeft natuurlijk niet alles altijd zelf op te lossen. Als je er echt niet uitkomt, heb je namelijk de optie om vrienden uit te nodigen je lijst met ideeën te bekijken. Wellicht zien zij – met hun frisse blik – het licht en helpen ze je uit je gedachtewarboel. Of ze helpen je brainstormen. Deze optie is overigens ideaal voor een opdracht die je gezamenlijk maakt!

Wridea werkt niet in Internet Explorer. De site beveelt Mozilla Firefox aan, maar Google Chrome kan ook.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.