Je oude mobiel is geld waard

Waar? www.gsmloket.nl of www.zonzoo.nl
Wat kan ik er doen? Je oude mobiel inruilen voor geld
Vertel! Je kent het wel: je sluit een abonnement af of je abonnement wordt verlengd en je mag een nieuwe telefoon uitzoeken (bij Simpel of Studentmobiel.nl bijv.) Je oude telefoon belandt dan vaak ergens in een rommellade.
Zonde! Want die telefoon levert je nog geld op en kan hergebruikt of gerecycled worden. Door deze websites hoef je geen advertenties meer te plaatsen op marktplaats.nl, waar vaak allemaal vage types op afkomen.

Op gsmloket.nl kan je je telefoon inruilen en krijg je er ook een aardig bedrag voor weer. Als je via deze site je mobiel (gratis) verzendt, zal je werkende telefoon een tweede leven krijgen in minder welvarende landen. Een onbruikbare telefoon wordt gerecycled, wat ook weer goed is voor het milieu.

Wil je nog iets meer doen voor deze wereld? Zonzoo.nl doet hetzelfde, maar geeft ook nog eens 5% van de opbrengst van de verkochte telefoons aan goede doelen. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om het gehele verkoopbedrag of een deel ervan te doneren aan een goed doel naar keuze. Ook bij deze organisatie is de verzending gratis. Sinds april vorig jaar heeft Zonzoo het mogelijk gemaakt je mobiele telefoon te verkopen bij Saturn of Media Markt. Het heeft echter ook een nadeel: Zonzoo betaalt over het algemeen minder uit dan gsmloket.nl.

NB: er zijn meerdere websites die mobiele telefoons inruilen voor geld (bijvoorbeeld www.verkoopjetelefoon.nl of www.envirofone.nl) . De websites die hier behandeld zijn, zijn uitgekozen omdat ze n.a.v. keurmerken en ervaringsverhalen op internet het meest betrouwbaar overkomen.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.