Kunst met je kauwgom

Waar?

http://www.useyourgum.nl

Wat?

Er op een speelse manier voor zorgen dat jij je kauwgom niet op straat gooit, maar er kunst van maakt.

Vertel!

Mensen spenderen ongeveer 187 miljard uur per jaar aan het kauwen van kauwgom. Zo’n kauwgompje zijn we ook wel eens zat, en op dat moment zijn alle prullenbakken meestal spoorloos. Hierdoor beland je stukje gum vaak op straat. Who cares? Zo’n ieniemienie stukje afval valt toch amper op? Dit stukje kauwgom doet er echter wel meer dan 20 jaar over om te verteren. Al die hele kleine stukjes afval samen, vormen samen een bedreiging voor het milieu.

Nederland Schoon heeft een initiatief bedacht om die kauwgomberg te verminderen. Je kauwgom eindigt echter alsnog niet in de prullenbak, maar.. in een museum! Het eerste project van Use Your Gum heet Gum Art, en wil mensen stimuleren hun kauwgom om te toveren tot kunst. Het enige wat je moet doen is een Boomerangkaart zoeken van de betreffende actie, en deze op te sturen; zoals uitgelegd wordt in dit filmpje. Velen gingen je voor!

Use Your Gum is van plan in de toekomst met meer creatieve initiatieven de kauwgom van de straat te houden. Houd daarom de website in gaten om te zien waar jij met je kauwgom heen kan!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.