Muziek maken zonder talent

Waar: www.ujam.com

Wat kan ik er doen: Complete hits maken zonder dat je ook maar in het bezit hoeft te zijn van het kleinste beetje muzikaal talent.

Vertel: Het Duits/Amerikaanse initiatief Ujam is een platform waarop je jouw eigen muziek kan componeren, produceren en delen met anderen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt volgens de makers van de site, is iets om je stem/gitaar/geneurie/geklop/getik mee op te nemen en boxen of een koptelefoon om het later weer af te kunnen luisteren. Heb je moeite met het goed uitspreken van de tekst of is het hier en daar een tikkeltje rauw? Geen probleem! Ujam biedt namelijk een scala aan mogelijkheden om jouw muzikale uitspatting tot een ware nummer 1 hit te om te toveren! Alvorens het creatieve proces kan beginnen, vraagt Ujam je om een account aan te maken zodat al je gegevens netjes opgeslagen kunnen worden. Eenmaal voorzien van een gebruikersnaam en wachtwoord, neem je met 2 drukken op de knop jouw geluidsproduct op. Vervolgens krijg je een dashboard te zien met daarop allerlei knopjes en raampjes om hartelust je stem te bewerken, ritmes toe te voegen en instrumenten mee te laten spelen. Alleen nog even op Create MP3 klikken en klaar is kees. Eerlijk is eerlijk, mijn versie van Lady Gaga’s “Alexandro” heeft nog nooit zo fantastisch geklonken als met een jaren 80 beat eronder, een club stage vocal style en een toegevoegde piano en gitaar.

Dus wil jij de cantus van jouw studentenvereniging iets meer 2011 laten klinken, je moeder verrassen met een gevoelige moederdagballad of de blits maken met je eigen gecomponeerde nummer op het volgende A-feest? Zeker even langs Ujam gaan dan !

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.