Natuurlijk puur eten

Waar?

http://www.puuruiteten.nl/

Wat kan ik er doen?

Zoeken naar aanbieders van duurzame voeding, of het nu gaat om duurzame restaurants, boerenmarkten of duurzame supermarkten. In de volksmond: Een biologische, fair trade en duurzame, culinaire gids.

Vertel!

Het probleem is altijd dat, in ieder geval in mijn beleving, duurzame restaurants en winkels nog steeds dun gezaaid zijn. Natuurlijk heb je wel de biologische, bestickerde producten in de bekende supermarktketens, maar de “echte” bio-zaken, dat is toch wel even zoeken. Daarnaast is er bij velen de angst dat ze alleen in deze biologische gelegenheden worden binnengelaten als ze hun hoog opgetrokken geitenwollen sokken (gehuld in sandalen) tonen. Mocht je één van die mensen zijn, dan moet je zeker eens gaan kijken op Puur! Uit Eten.

Ikzelf was direct aangenaam verrast door de frisse roze-groene website die mij tegemoet kwam toen ik w.w.w.p.u.u.r.u.i.t.e.t.e.n.n.l intikte. De hippe eettentjes, leuke supermarktjes en bijzondere cateraars vliegen je om de oren. Opgelucht stopte ik mijn geitenwollen sokken weer terug in de la om pas weer teruggezien te worden als die voorspelde -23ºC er echt komt deze winter.

Puur! Uit Eten heeft overzichtelijk de verschillende zaken en aanbieders gecategoriseerd en daarnaast kun je gemakkelijk op een plaatsnaam zoeken. Ook handig voor studenten zijn de kortingsacties op Puur! Uit Eten, om eens voordelig kennis te kunnen maken met een bepaalde aanbieder. De website is wel erg druk met op iedere pagina de Facebooklikes, Twitterfeeds en een Googlemap met alle aangesloten bedrijven, maar als je je hier niet aan stoort, is er op de website goed en makkelijk rond te klikken.

Puur! Uit Eten gaat verder dan het online initiatief. De duurzame, culinaire gids kan ook offline als een boekje worden besteld. Ook is er op Puuruiteten.nl een agenda te vinden met gerelateerde events. Eigenlijk is er gewoon van alles gaande op deze hippe website, dus ga er gewoon eens kijken!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.