Over Student 2.0

Student2.0 is een online platform voor studenten. Hier vind je een overzicht van websites en apps waar jij als student wat aan hebt. Innovatieve toepassingen, soms allerhipst en superhot, maar vooral onderscheidend en handig. Handig voor je studie, werk of stage, maar ook voor fun. Efficiënte websites en apps, die je kunnen helpen te besparen op je kostbare tijd, energie en/ of geld. Duurzame ideeën, die niets te maken hebben met geitenwollensokken, tofu en gebatikte boodschappentassen, maar die anderen en de wereld om je heen geen schade aanbrengen. Oftewel, websites en apps die kunnen bijdragen aan jouw leven als (milieubewuste, maatschappelijk betrokken, immer studerende en sociaal verantwoorde) student.

Door middel van crowdsourcing via onze Facebook en Twitter verzamelen we interessante content, die wij vervolgens onderwerpen aan een zeer strenge controle. Ligt het in ons straatje? Dan schrijven wij er een flitsend artikel over dat jij kunt lezen op onze site. Zo kun je zelf bijdragen aan een gelukkiger studentenleven voor iedereen!
Voeg ons toe op Facebook, volg ons op Twitter en houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws en de nieuwste updates rondom studeren2.0!

Student2.0 is een initiatief van de Managementfaculteit van de Radboud Universiteit en Hoogleraar duurzaamheid Jan Jonker en wordt gerund door zo’n 20 studenten uit Nijmegen. Onze missie is om de Nederlandse student kennis te laten maken met hippe duurzaamheid. Onder veel jonge mensen heeft duurzaamheid een negatieve connotatie, een geitenwollensokkenimago. Niets is minder waar! Duurzaamheid heeft vooral ook te maken met het slim inzetten van middelen, efficiënt werken en innovatie.
Wij willen dit doel bereiken door  jaarlijks een overzicht te bieden van de handigste websites en apps voor de student anno nu. Deze toepassingen hebben dus te maken met duurzaamheid, efficiëntie en/of innovatie. Het uiteindelijke overzicht wordt gebaseerd op het blog van Student2.0. Het streven is om aan het begin van het studiejaar 2011-2012 een ‘Handige Honderd’ uit te brengen.

Om onze onafhankelijkheid te waarborgen doen wij geen toezeggingen voor artikelen. Het testen van websites, apps en accounts (zowel kosteloos als gesponsord) gebeurt zo objectief mogelijk en gaat vooraf aan het al dan niet besluiten tot een vermelding op onze website.

 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.