Pagina per minuut

Waar?

http://www.spreeder.com/

Wat kan ik er doen?

Je leestempo verhogen

Vertel!

Heb je een tentamen en moet je nog vijf miljoen pagina’s lezen? Dan is het best gebruikelijk om daar enorm tegenop te zien. Want hoe lang gaat dat wel niet duren, en je hebt – als last-minute-student – natuurlijk nog maar weinig tijd. Leg heel even je boeken weg voor een kleine tijdsinvestering, dan kan je daarna zo snel lezen als… eh, nou ja, dan kan je supersnel lezen!

De gemiddelde leestijd van een tekst is 200 woorden per minuut. Dit is hetzelfde aantal woorden dat hardop uitgesproken kan worden in diezelfde minuut. Dit tekstje kent 300 woorden, dus dat zou betekenen dat je hier anderhalve minuut mee bezig bent. Dat kan veel sneller.

Spreeder helpt je leestempo verhogen door middel van een simpele oefening: vul bij The Application een tekst in (bijvoorbeeld de tekst van het online artikel dat je toch nog moet lezen). Vervolgens krijg je de tekst per woord in beeld met een snelheid van 300 wpm. Het is mogelijk dat je niet gelijk alle woorden volledig kunt verwerken, maar als het goed is kom je een eind met het opvangen van enkele woorden. Je kunt vaak zelf de context eromheen begrijpen. Verbaasd dat het je gelukt is in een tijd die 1,5x sneller is dan normaal? Dan zal je helemaal versteld ervan staan als je de instellingen (settings) aanpast naar 400 wpm, 500 wpm, etc. Spreeder belooft zelfs dat het mogelijk is om meer dan 1000 woorden per minuut te lezen.

Bij de instellingen kan je tevens invullen hoeveel woorden je per keer wilt zien. Het slimst is om te beginnen met 1 of 2 woorden per flash, maar de echt ervaren Spreeder-gebruikers zullen het snel naar 3 of 4 verzetten.

Tip: ook handig om je leestempo in een andere taal te verhogen!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.