Samen aan bestanden werken

Waar? http://docs.google.com
Wat kan ik er doen? Online documenten bewerken, opslaan en samen met anderen tegelijkertijd real-time aan je documenten werken
Vertel! Als student moet je vaak samenwerken met anderen en werk je gezamenlijk aan artikelen, papers en andere teksten op verschillende plekken. Google Docs maakt dat een stuk eenvoudiger. Met Google Docs kun je documenten online creëren, bestaande (Microsoft Office-)documenten uploaden voor bewerking en kun je andere mensen uitnodigen om real-time (tegelijk met jezelf) een tekst of spreadsheet te bewerken. Dit maakt het tikken van een samenvatting of het maken van een gezamenlijk paper een stuk efficiënter, waardoor je veel tijd kunt besparen! Daarnaast behoren bijvoorbeeld presentaties en spreadsheets tot de mogelijkheden. En dit alles is mogelijk tegen een zeer aantrekkelijk tarief: het is namelijk volkomen gratis!

Het belangrijkste voordeel van Google Docs is dat je overal toegang hebt tot je documenten en ze overal kan bewerken, zolang er maar internet is. Ook op computers waar geen Office of andere tekstbewerker op staat kun je zo uit de voeten met je tekst. Vervolgens kun je de documenten downloaden (o.a. in doc, xls, csv, ods, odt, pdf, rtf en html-formaat), zodat het ook nog mogelijk blijft om ze onder andere in Microsoft Office te bewerken. Dat is echter niet het enige voordeel aan Google Docs: dankzij een functie die je werk automatisch opslaat, is het risico van een uitvallende computer of andere problemen verleden tijd. Je kunt je documenten daarnaast ook publiceren, zodat iedereen het (via een bepaalde link) kan vinden, of gedeeltelijk publiceren. In dat laatste geval kunnen alleen bepaalde vrienden je werk lezen. Bovendien is het dus ook mogelijk om diezelfde vrienden je werk te laten wijzigen, zelfs wanneer je op datzelfde moment zelf aan het bewerken bent! Het laatste voordeel dat hier genoemd wordt is dat Google Docs binnenkort ook off-line te gebruiken zal zijn, zodat je ook onderweg zonder internet verder kunt werken aan je teksten, presentaties en spreadsheets!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.