“Samen studeer je sneller dan alleen”

Waar? 

http://www.studeersnel.nl

Wat kan ik er doen?

Studiemateriaal vinden en delen, versneld colleges terugkijken en studieboeken kopen en verkopen.

Vertel!

Studeren is al duur genoeg en met die dreigende langstudeerdersboete wordt het er niet goedkoper op. Snel studeren zullen we. Gelukkig is daar nu StudeerSnel, een website die samen studeren in de hand probeert te werken met een strak ontworpen online platform. De site kwam binnen als tip – dank daarvoor!

Met een gratis profiel (ook snel aangemaakt), heb je toegang tot de hele site. Je selecteert je universiteit (tot nu toe zijn de TU Delft, VU, UvA, UU, Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Eindhoven, Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit voor Humanistiek beschikbaar), kiest je studie en komt terecht in een overzicht van alle vakken die daarbij horen. Per vak zijn er verschillende soorten documenten te downloaden, van oude tentamens en samenvattingen tot essays en college-aantekeningen. Sommige studies, ik noem een Delftse Bouwkunde of Fiscaal Recht uit Leiden, zijn al aardig gevuld, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat jij eigen studiemateriaal upload. Meerdere bestanden tegelijk uploaden is geen punt.

Je kunt via je profiel je eigen vakkenpakket samenstellen, zodat je op de hoogte gehouden wordt van nieuwe uploads. Daarnaast kun je berichten sturen naar medestudenten en feedback geven op studiemateriaal van anderen. StudeerSnel biedt ook de mogelijkheid je gebruikte studieboeken te verkopen of juist andermans boeken te kopen. Er staan al aardig wat boeken op de site en er worden geen provisiekosten gerekend (zoals bij Bol.com).
De opgenomen colleges van de TU Delft (Colegerama), TU Eindhoven (Videocollege) en de UvA (Webcollege) zijn versneld te bekijken in de speciale viewer. Zo kun je de stof sneller herhalen.

Waar wacht je nog op? StudeerSnel!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.