Kort Samengevat: Studiemaster

Waar?

http://www.studiemaster.nl

 

Wat kan ik er doen?

Je kan er studiedocumenten (uittreksels, opdrachten, scripties) kopen en verkopen.

 

Vertel!

Eigenlijk gebeurde het in de collegezalen, via e-mail en via Social Media al jaren: Het uitwisselen van studiedocumenten om eenieders studentenleven wat te vergemakkelijken. Een klein probleem hierbij was dat sommige mensen niet op de hoogte waren van het heuglijke feit dat er samenvattingen werden gemaakt en er bijvoorbeeld langs elkaar heen werd gewerkt. Waarschijnlijk hebben de makers van Studiemaster zoiets meegemaakt en dachten zij: Dit kan beter!

Het resultaat is een soort Marktplaats voor studiedocumenten die door studenten kunnen worden gekocht en verkocht. De prijzen, en daarmee de drempel om een document aan te schaffen,  zijn laag. Een ander goed punt is dat de verkoper iets meer dan de helft van de opbrengst zelf mag houden, waardoor ook verkopen aantrekkelijk is. En waarom ook geen geld willen verdienen met de documenten die je ooit hebt gemaakt en nu ergens liggen te verstoffen?

Natuurlijk is het in de collegezalen wat makkelijker om te bepalen wie er nu de studenten zijn die de beste uittreksels en opdrachten afleveren en van wie je dus de documenten wil hebben. Op Studiemaster is dit opgelost doordat potentiële kopers een deel van het document kunnen zien alvorens het document gekocht wordt en doordat er een aantal sterren kan worden gegeven aan een document door de kopers.

Een nadeel van de Studiemaster is dat er nu (29/11/2011) krap 1500 gebruikers zijn, waardoor vaak nog niet het document voor handen is waar je naar op zoek bent. Het devies is dus om massaal lid te worden om met zijn allen makkelijker te kunnen studeren.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.