[Update] Online talenknobbel

Waar?

http://www.wordreference.com & http://www.woxikon.nl

Wat kan ik er doen?

Alles vinden op het gebied van vreemde talen, van woordenboeken in alle richtingen tot werkwoordsvervoegingen en synoniemen.

Vertel!

Polyglot
po-ly`glot [-lie-] (<<Grieks) (de, m.)
iemand die veel talen kent
polyglotten

En dat kun jij worden! Naast een site speciaal voor Franse conjugaisones, voegen we nu WordReference en Woxikon toe aan het rijtje websites dat je kunt gebruiken in je dankwoordje bij de uitreiking van je bul. De lay-out is om te huilen, maar dat maken de overzichtelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en vooral de gigantische hoeveelheid nuttige informatie die je op deze website kunt vinden ruimschoots goed.

Ben je op zoek naar de derde persoon van de indefinido van het Spaanse werkwoord sobrevivir? Of een synoniem van to collapse? Wat is een goede definitie van een discussioneWordReferenceweet het allemaal. Met de automatische aanvulling in alle talen bij de zoekbalk wordt het suchen nog makkelijk ook. Maar het meest uitgebreid is de collectie woordenboeken. Terra (Portugees voor land) vertalen in het Spaans (país)? Of toch maar op zoek naar de Roemeense vertaling van old lady?

Hieronder een overzicht van alle opties en talen van WordReference:
Uitgebreid:
*Spaans
Engels – Spaans, Spaans – Engels, Spaans – Portugees, Spaans – Frans
werkwoordsvervoegingen, synoniemen en definities
*Frans
Engels – Frans, Frans – Engels, Frans – Spaans
werkwoordsvervoegingen
*Italiaans
Engels – Italiaans, Italiaans – Engels
definities
*Portugees
Engels – Portugees, Portugees – Engels, Portugees – Spaans

Woordenboeken Engels – X, X – Engels:
*Duits
*Grieks
*Roemeens
*Turks
*Pools
*Russisch
*Tsjechisch
*Chinees
*Japans
*Koreaans
*Arabisch

Aan Nederlands heeft de site totaal geen boodschap, maar dat is ook weer goed voor je Engelse taalvaardigheid. Supertoffe extra is dat de site meteen volledig overgaat in de taal waarop je aan het zoeken bent. Dit maakt de site ook zeer geschikt voor al onze Erasmusvriendjes en exchange students. En voor je eigen talenkennis natuurlijk!
Heb ik nog twee tips voor je: gebruik geen ‘to’ voor je Engelse werkwoorden. Dat snapt ie niet. En gebruik op de homepage gewoon de bovenste zoekbalk om snel te zoeken (en niet de links die eronder staan).

Woxikon is wel een Nederlandse site. Wederom een verschrikkelijke lay-out, maar hier kun je gebruik maken van tweerichtingsverkeer woordenboeken in acht verschillende talen, ‘volledige conjugatie van werkwoorden, verbuigingsvormen en tot 20 verbogen tijdsvormen’. Daarnaast worden er automatisch synoniemen gegeven als je zoekt naar een vertaling. Het mooiste is misschien nog wel dat Woxikon ook woordgroepen en spreekwoorden kan vertalen. De verschillende opties hiervoor vind je snel genoeg via de automatische aanvulling bij de zoekbalk. Zo levert ‘olifant’ ook de suggesties ‘olifantshuid hebben’ en ‘olifantsluis’ (een plantensoort, dat leer je er direct bij).

De talen van Woxikon, allen uitgebreid:
*Nederlands
*Engels

*Frans
*Duits
*Spaans
*Italiaans
*Portugees
*Zweeds

Polyglot worden? Surf naar Wordreference of Woxikon!
¡Mucha suerte!/ Good luck!/ Bonne chance!/ Viel Erfolg!/ Lycka till!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.