Verantwoord studieontwijkend gedrag

Waar?

http://www.sciencedump.com

Wat kan ik er doen?

Je kan hier korte filmpjes en documentaires bekijken over interessante, inspirerende en/of innovatieve wetenschappelijke onderwerpen.

Vertel!

Als student zit je natuurlijk veel en hard te werken aan je studie en waarschijnlijk doe je dit vaak achter je computer of laptop. De term “studieontwijkend gedrag” zal je dan ook vast niet vreemd in de oren klinken. Zeker na een lange dag studeren lijkt zelfs de meest zinloze Tweet nog cruciaal om gelezen te hebben. Mocht je tijdens deze minder productieve momenten toch af en toe goed bezig willen zijn, dan zou je eens op Sciencedump kunnen gaan rondklikken.

Op Sciencedump zijn allerlei populair wetenschappelijke filmpjes en documentaires te vinden over interessante, inspirerende en/of innovatieve onderwerpen. Voor ieder wat wils, want de onderwerpen variëren van Hubble tot feitjes over slaap tot antimaterie. Wist je bijvoorbeeld dat déjà vu’s het meest voorkomen in je tiener- en twintigerjaren? En wist je dat bepaalde onderdelen in de hersenen van goede muzikanten relatief groter zijn? Oftewel, Sciencedump bevat alles wat je niet perse had willen weten over de wetenschap, maar wel in zekere mate interessant is. Zo kun je ook eens kijken naar waar andere vakgebieden op dit moment mee bezig zijn.

Mocht je wat leuks tegenkomen op Sciencedump wat je graag met de rest van de wereld wil delen, dan is er ook op deze website de vertrouwde mogelijkheid om te Twitteren en Facebooken over het betreffende filmpje. Daarnaast kun je het ook ouderwets naar iemand doormailen. Minder conservatief zijn de opties om te “sharen” via Reddit en StumbleUpon. Mocht je zelf een tip hebben of mocht je zelf een creatieve uitspatting hebben gehad met wetenschappelijke filmpjes, dan is er de optie om Sciencedump zelf te e-mailen.

Conclusie? Deze website is niet alleen leuk als “verantwoorde” vrijetijdsbesteding, het is ook gewoon leuk om af en toe een leuk triviaal feitje te vertellen op verjaardagen als het gesprek stilvalt.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2017 Student 2.0 – Innovatief. Efficiënt. Duurzaam. All Rights Reserved.